torsdag 28. februar 2013

Pnjata og annen morro

En liten sånn "utenomdetvanelige". Jeg holder for tiden på med mange prosjekter på jobb og koser meg som bare det. Det er så gøy å skape lek og fantasi for de små. Og ønsker man en direkte og ærlig mening, er det ingen ting som er bedre en å få det fra småfolk !! Og når de er happy...ja, da blir jeg happy å! Så ikke helt ferdig enda, men dere kan jo se likevel. Å lage pinjata er nytt for meg. Men morro er det. Og det gamle dukkerommet var blitt litt slitt. Så her skapes en ny verden. Skal bygge litt også. Så blir det bra!


bildet fra sivsSanser
bildet fra pintrest. Litt mer "classy" en mine. Passer bedre til butikk feks.


bildet fra sivsSanser

onsdag 27. februar 2013

Godt & vakkert !!





Stuffed Sweet Potatoes with Beans and Greens

Serves 4

4 sweet potatoes
2 tablespoons olive oil
1 shallot, diced
1 garlic clove, minced
1 (4-inch) sprig fresh rosemary
1/4 teaspoon red pepper flakes
1 1/2 cups (or 1 can) cooked and drained white beans
6 cups kale, trimmed and sliced into ribbons
Juice of 1/4 lemon
Salt and freshly ground black pepper

Preheat oven to 400°F.

Scrub the sweet potatoes and prick them in a few places with a fork. Place them on a baking sheet and bake until soft all the way through, about 45 minutes to 1 hour.

Start the beans and greens about 15 to 20 minutes before the sweet potatoes are done.

In a wide, deep saucepan with a cover, heat the olive oil over low-moderate heat. Add the shallots and cook until softened, about 5 minutes. Add the garlic, rosemary sprig, and red pepper flakes and cook, stirring, for about a minute. Add the beans and cook for 5 minutes, stirring occasionally. Add the kale, cover the pan, and cook, stirring occasionally, for about 5 minutes or until the kale is soft. Remove the rosemary sprig, stir in the lemon juice, and season to taste with salt and pepper.

To serve, slice each sweet potato lengthwise and push on the ends to open up the middle. Spoon the beans and greens into the center.

Bildene & oppskrift er fra Pintrest.

søndag 24. februar 2013

drømmer om SPA

Nesten i drømmeland, men ikke helt. Har hatt noen nydelige dager på fjellet. Men på vei hjem fikk jeg litt påske følelse. Du vet, bar asfalt, sol som varmer og en innebygget glede over at det nå straks er vår. Men det er det jo ikke heeelt enda.. Så sittet litt å tittet på forskjellige SPA tilbud. Gud så deilig det ser ut !!! Kan lett lukke øynene nå å drømme meg bort. Sov godt :)

bildet sivsSanser

bildet sivsSanser

bildet Pintrest

bildet Pintrest

bildet sivsSanser

endt ferie

Super deilig med noen dager med fjell, mat, peiskos og mye frisk luft! 

søndag 17. februar 2013

Dette er håndarbeid !

Noen ganger ramler man over noe som gir en sånn deilig wow effekt...og jeg er vel ganske inhabil, men mannen kan skinn og han kan sy!!. Med et øye for detaljer og design klarer Gaute Kamfjord å gi oss akkurat den WOW effekten. Så har du noen gamle møbler som trenger et nytt liv, eller et ønske om andre skinn detaljer i heimen...
THIS IS THE MAN TO CALL

Disse bildene er fra et stol-renoverings prosjekt han har jobbet med..bli inspirert!



http://gautesform.blogspot.no/

torsdag 14. februar 2013

et lite glimt inn i spisekroken

Tenkte å vise dere et lite glimt fra spisebordet / lekselesing / skravling...ja, det er her det som oftest er mest action ! Bordet er 12 år gammelt, og var brunt før, men med litt sliping og beising, så ble det lyst og lekkert. Stolene er enten funnet, brukt og de blå er "rappa" med seg fra min fars gamle barndomshjem !! ( hi hi hi )  Bildene bak fikk barna laget i Paris / Montmartre. På hyllen bak er det litt loppis og arv. Fint med den varme konjakk tre fargen mot det ellers så hvit/grå interiøret.

Hmmm..

Kan bare ikke få nok av disse duse nøytrale fargene..

fra pintrest

fra pintrest




fra pintrest



onsdag 13. februar 2013

til Deg min venn

For 16 år siden mistet jeg min bestevenninne for kreft. Jeg tenner et lys i dag, for minnene og gledene vi hadde sammen. Og oppfordrere dere alle til hver dag å :
FORTELL DINE NÆRMESTE HVOR MYE DE BETYR FOR DEG OG HVILKEN HELT UNIKE PLASS DE HAR I DITT HJERTE.

my colors !
















Fortsetter litt i gårsdagens ånd. Er helt på rydder`n om dagen, og ser at jeg klargjør rede for litt varmere vær. Og til min store forundring skjer det ved at jeg rydder vekk fargene og sitter igjen med det som gir meg indre ro. Kanskje fordi at den tiden vi nå snart går inn i gir så mye fra seg selv , at det inne bli litt overflødigt? Ikke vet jeg, men føles UTROLIG deilig og befriende.



 




 

 


denne tegningen sitter dypt i mitt hjerte, og som jeg er veldig stolt av.


tirsdag 12. februar 2013

Sov godt !

NIB utfordring denne måneden og jeg henger meg på for 2 gang med et innlegg fra 2013 ( men sover fortsatt like godt )
Ingenting er som å våkne etter en god natt søvn. Jeg har i perioder eksperimentert med forskjellige farger på soverommet (for farger har stor påvirkningskraft på oss mennesker). Men det er så godt endelig å ha funnet ut at lyse farger som grått, hvit, beige og lys blå er kommet for å bli hos meg! Da jeg for noen måneder siden malte veggene i fargen "nøytral" fra Jotun, ble det hele perfekt. Den gir en lun og trygg ramme i rommet. Så fant jeg noen gamle planker bak naboens garasje, og vips...jeg fikk meg en veldig kul sengegavl. Så sov godt og drøm søtt!


Nattbordet fant jeg i en kontainer, litt maling og nye knotter gjorde susen. Teppe over sengen er fra Anouska. Varmer godt på kalde dager. Og putene er litt fra overalt. Saueskinnet på gulvet er stort og blir ofte med på turer også!

denne nydelige nattskjorten fikk jeg til jul...den gir drømmer om sommer, sand og sol!

Denne henger på døren inn til soverommet. En nødvendighet om sommeren og et vakkert skue.


Glad i fjær. Og denne Budda`n fra Anouska har jeg hatt lenge. Den bærer et lite "tigerøye"/ sten.
Bringer lykke og posetiv energi

 
 

søndag 3. februar 2013

Enkelt & gratis !


Ja denne helgen bød på nok en inne helg med sykdom...URG !! Men istede for å kjede oss, har vi prøvd å holde motet oppe. Og hva er vel bedre enn å forberede seg til sommern. Min lille store Celine er en SKJERF jente. Hun har mer skjerf en meg...og da var det greit med et til, men denne gangen gratis. Fant inspirasjon på pintrest. Vi fant frem noen gamle t-skjorter, saks og 30 minutter!!
Klipp ca midt på. Klipp så av den nederste randen av t-skjorten, så små "strimler" rundt det hele. Avslutt med å strekke litt på hver snor. Vips...klar for nye tider :)
Av ermene fikk vi små KULE armbånd. Bare bruk samme teknikk.....




 

lørdag 2. februar 2013

farge glede !!

Jeg ble helt vill da jeg kom over ANOUSKA sin nye kolleksjon. Snakk om å finne inspirasjon.
Tok ideen med meg til barnehagen der jeg jobber. Alle barna fikk male på gamle drivved pinner, med vårens farger. Vi pyntet de litt ekstra opp med bambus, perler og bjeller nederst. Jeg festet små kroker i toppen... Og det hele ble en super kunst " instalasjon" som henger til glede for oss alle. Prøv å heng pinnene opp rundt en gammel lampeskjer....Rå tøft! Så mal i vei!
bilder fra anouska
 
denne kjolen er bare super søt...
 

Alpaca !

Fortsatt kryper kuldegradene nedover, og jeg har ikke veldig mye ved igjen...Da er det godt vi har mange varme plagg i garderoben. Jeg personlig har jo handlefritt år. Men for dere som virkelig kan kose dere med en liten nyhet anbefaler jeg;  http://alpaca-family.no/
Både konseptet og klærene ser helt fantastisk ut. (Varmer jo litt ekstra om man bidrar til at andre mennesker får en bedre hverdag også!!)


Denne herre modellen, et par slitte jeans og et par helt overlegne boots fra MEXICANA .....
You got me !!
 
 
Denne halsen med lue skulle jeg virkelig ønske var i min garderobe !!